Kako pravilno spakovati paket

Kakav god paket da šaljete, morate se pobrinuti za to da stigne u dobrom stanju. Da biste zaštitili osjetljivu i skupocenu robu prikladno pakovanje je neophodno.

Sledite ove savete kada šaljete pakete

Prije nego što pozovete kurirsku službu da preuzme vaš paket pobrinite se za to da vaša roba i paketi budu spakovani kako treba.

Kutije – pre nego što spakujete stvari, robu u kutije proverite da li su dovoljno čvrste i izdržljive. Kutije napravljene od čvrstih materijala zaštitiće vašu robu tokom transporta.
Uvek koristite pravu veličinu kutije za predmete koje šaljete – ako je kutija prevelika može se polomiti, ukoliko je premala može pući tokom transporta.
Pakujte predmete u sredinu kutije, koristite dosta puckave folije, stiropora ili papira da sprečite pomjeranje predmeta tokom transporta.
Oštre predmete uvek dobro i sigurno upakujte da bi sprečili da probiju pakovanje – kutiju.

 

Materijali za ispunjavanje paketa koji mogu da se koriste da poboljšaju zaštitu proizvoda koji šaljete

Papir za pakovanje – gužvanje papira i popunjavanje praznog prostora između proizvoda koji šaljete i kutije može pomoći u oblaganju proizvoda i sprečavanju pomjeranja.

„Puckava folija“ – ova vrsta materijala za pakovanje sastoji se od vazdušnih mjehurića, folija čuva sadržinu i sprečava pomjeranje proizvoda.

Stiropor – ovu vrstu materijala možete koristiti u različitim formama. Bilo da je pitanju lomljeni stiropor, table stiropora, kuglice stiropora ili sasvim sitna granulacija može Vam poslužiti kao dodatan zaštita sadržaja paketa.